ממצא ב US של בטן עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/09/2016 | 18:34 | מאת: rafik

שלום רב ד"ר בן 60- נמצא במעקב עקב כבד שומני ואבנים בכיס מרה .בבדיקת ה US האחרונה שבוצעה אתמול נמצא "שלחוף המרה עם ממצא הדי בגודל 0.6 ס"מ ללא צל אקוסטי אחריו." בסיכום הבדיקה נרשם :"פוליפ? אבן בכיס מרה? שאלתי - מה משמעות הממצא הזה ומה עלי לעשות? תודה מראש על התשובה רפיק

08/09/2016 | 10:31 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

יתכן פוליפ, בשלב זה ממליץ מעקב של US כל 6 חודשים, במידה וגדל ממליץ להסיר כיס המרה.

08/09/2016 | 13:59 | מאת: רפיק

ד"ר אוחנה תודה על תשובתך. האם ההמלצה להסרת כיס מרה הינה עבור כל שינוי בגודל הפוליפ או אפשר לחכות רק ( אם בכלל ) כאשר יגיע לגודל 1 ס"מ ? בברכה רפיק

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב