Cbd מורחב.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

03/09/2016 | 11:51 | מאת: הדר

שלום רב, בדצמבר 2015, התגלה לחמותי בבדיקת ct cbd מורחב עד לקוטר 1.5 ס"מ (לפני מס שנים עברה כריתת כיס מרה). בחודש פברואר 2016 בבדיקת mcrp אומתה התוצאה, 14 מ"מ הרחבת cbd. בפברואר 2016 הומלץ על eus על מנת לראות פפילה. התקבל אישור מהקופה לבדיקה בבלינסון. בבלינסון ביקשו שתגיע לפגישה עם הרופא, לא אושר eus מיידית. לאחר המתנה ממושכת ב-3.8 נקבע לה תור לדר בולטין שנקרא לניתוח דחוף ולכן אמרו לחמותי להשאיר ניירת ושיחזירו לה תשובה לגבי תור. האם יש סיכון שcbd מורחב ככ הרבה זמן? איך ניתן לקדם את הבדיקה הנ"ל? איך ועם מי ניתן ליצור קשר בהקדם? אין מענה במספר 039377206 או 241 בסוף שלוחה 3 המרכזיה מפנה לאותם מספרים. אנא עזרו לנו. בברכה, הדר

08/09/2016 | 08:07 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

צינור מרה משותף מורחב בקוטר 14 מ"מ לאחר כריתת כיס מרה ושנים רבות לאחר כריתת כיס מרה, בעיקר אצל אדם מבוגר יכול להיות ממצא תקין. השאלה שלי האם ישנה הפרעה בתפקודי כבד? אם לא, הבירור שהיא צריכה לעבור מיותר מבחינתי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב