פוליפ בכיס מרה יוסי בצלאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/08/2016 | 19:54 | מאת: יוסי בצלאל

ערב טוב אבקש במידת האפשר לקבל תשובה לשאלתי. עניתי לתשובתך הראשונית בתודה מראש

28/08/2016 | 00:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אם גילך מעל 50, ומדובר בפוליפ בודד שגדל הדרגתית והגיע ל- 9 מ"מ , ללא סימנים נוספחים כגון עיבוי דופן כיס מרה או הסתידויות בכיס המרה, יש 2 אפשרויות לפניך : המשך מעקב ע"י US כל חצי שנה או לנתח ולהסיר את כיס המרה. קצב הגדילה הוא מעל למקובל ומרמז כי יתכן ומדובר בפוליפ ולא בהתגבשות של כולסטרול, ולכן אני נוטה להמליץ על ניתוח.

28/08/2016 | 06:56 | מאת: יוסי בצלאל

שבוע טוב. מודה לך על התשובה.הייתי חלוק בדעתי 90% לניתוח .הבנתי בדיוק מה אני צריך לעשות. תודה על הכל

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב