ציסטות בטחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/08/2016 | 13:24 | מאת: נירית

לפני כחצי שנה התגלו לי ציסטות בטחול, הכי גדולה 2.3 ס"מ עם מחיצו מסויידות. עשיתי היום בדיקת מעקב שבה שמעתי את הרופאה אומרת שכל הציסטות נראות שוות פחות או יותר. כמו כן אמרה שממבט ראשוני לא נראה לה שיש שינוי מפעם הקודמת אך עליה לבדוק שוב ותשלחתוצאות עוד כמה ימים. רק שאלה כללית, אם הציסטות דומות פחות או יותר אחת לשניה- האם יש משמעות לכך בדרך כלל? ועצם זה שלא גדלו האם זה אומר חד משמעית שזה לא מסוכן מאחר ולא היה שינוי? שאלה נוספת שחשובה לי, במידה ולא רואים שינוי אך עדיין התהליכים הציסטיים קיימים (גם מחיצות מסויידות)- האם יש מקום לבדיקה מעמיקה יותר או שזה פשוט מעקב? הבנתי שכאשר הציסטה נחשבת מורכבת יש לבדוק לעומק- האם היה נכון לחכות חצי שנה או שהיה או שיהיה צריך לבדוק בבדיקה יותר מעמיקה? תודה רבה

18/08/2016 | 11:19 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם יש ציסטות נוספות בלבלב , או כבד? האם סובלת או סבלת מסימפטומים כלשהם? עקרונית לא נשמע מדאיג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב