המנגיומה בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/08/2016 | 18:23 | מאת: נתי

שלום רב, בת 38 בבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה המנגיומה 2 ס"מ באונה הימנית של הכבד. השאר תקין. בסיכום: לא נכתב דבר על ההמנגיומה. בדיקה תקינה. אני חוששת. איך אפשר לדעת רק מבדיקת אולטרסאונד שיש המנגיומה. (מציינת שלפני 16 שנה הייתה לי המנגיומה ונשלחתי למיפוי בצבע...הבדיקה הייתה תקינה). האם צריך לבטוח ברופא שאכן הוא מזהה המנגיומה???

17/08/2016 | 14:35 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית אם ידוע על המנגיומה אצלך הרי שסביר שזו עדין קיימת. בסונר ניתן לדעת אם מדובר בהמנגיומה תלוי בגודלה ובמיומנות של הרדיולוג, במקרים לא ברורים יש צורך בבדיקה נוספת כמו CT או MRI.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב