בבדיקת אולטרסאונד אבנים זעירות בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/08/2016 | 17:00 | מאת: אירית

שלום ד"ר. אימי בת 78 לאחרונה עברה גסטרוסקופיה בה נראו דליות דרגה 1 , רופא גסטרו שלח לאולטרסאונד כבד, ובטן, תשובת הרדיולוג:כי דרכי מרה התוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות, כיס המרה בעל דופן לא מעובה, מספר רב של אבנים זעירות בתוכו. רופא המשפה הפנה לכירורג. מחלות ברקע: לופוס שאובחן לפני חצי שנה בהתפרצות אגרסיבית כרגע נוטלת תרופות מדכאות מחלה אוטואימונית..סטרואידים 5 מ"ג ביום, וכן פלקוניל לחץ דם מאוזו ע"י תרופות. האם במבט חטוף היא מתאימה או צריכה בכלל ניתוח להוצאת האבנים הזעירות? האם יש מדד כלשהו לפיו הולכים לניתוח הוצאת האבנים או לחלופין כריתת כל כיס המרה. וכן האם העובדה שכרגע נוטלת תרופות המדכאות את המערכת החיסונית שלה עלולות לסכן אותה באם תבצע ניתוח אפילו לפרוסקופיה.. אשמח להכוונה ראשונית בטרם ניגש לייעוץ.

09/08/2016 | 12:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין אינדיקציה לנתח את אימך. במידה ובעתיד תופענה תופעות הקשורות לנוכחות אבנים בכיס המרה, כי אז תהיה אינדיקציה לניתוח. לא ממליץ על ניתוח מניעתי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב