דילמה לגבי ניתוח בקע טבורי...

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/08/2016 | 23:59 | מאת: מיכלי

היי, אני בת 38 אם לשניים ובתוכנית להכנס להריון פעם שלישית בשנה-שנתיים הקרובות. לאחרונה לאחר סדרת בדיקות שונות כולל אולטרה סאונד התגלה אצלי בקע טבורי ברוחב 3 מ"מ (הגילוי עקב דלקת שהייתה במקום וחלפה). הוא לא כואב לי, ואין סימנים חיצוניים של נפיחות. 1. אני בדילמה האם לבצע בכלל את הניתוח - מצד אחד זה זמן נח לי בחיים, לא בהריון כרגע ויש לי זמן נח לשיקום ... מצד שני אין איזו דחיפות כנראה במצב וכאמור לא כואב לי. שאלה 2 - אם ללכת על ניתוח האם עדיף במצב כזה ניתוח "רגיל" או באמצעות לפרוסקופיה? שאלה 3 - האם ההריון עצמו בהנחה שלא אבצע כעת את הניתוח, צפוי להרחיב את הבקע הזה?

09/08/2016 | 12:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, בקע טבורי של 3 מ"מ שאינו מכאיב ולא מפריע בספק לגבי הצורך בתיקונו. לא ממליץ לתקן אותו ולא רואה שום בעייה עם ההריון העתידי שלך. עקרונית, הריונות חוזרים בעתיד, כמו גם גורמים נוספים הקשורים להעלאת לחץ תוך בטני, עלולים להביא להתרחבות הפתח. במקרה כזה יתכן שהבקע יתחיל להציק ואז תפני לכירורג שיתקן אותו. לגבי שיטת הבקע, לדעתי, כרגע השאלה לא רלוונטית כי איני חושב שאת צריכה לתקן אותו כעת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב