בילירובין גבוה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/07/2016 | 16:57 | מאת: בתחן

שלום רב, בת 31 עשיתי השבוע בדיקת תפקודי כבד עקב חשש לאבנים בדרכי המרה, עברתי כריתת כיס מרה לפני כמה שנים. כל התפקודים היו תקינים מלבד בילירובין בלתי ישיר שהערך שלו היה 1.5 האם צריך להמשיך בירור ואם כן איזה? תודה רבה.

04/08/2016 | 19:14 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

קרוב לודאי מדובר בתסמונת ע"ש גילברט , הפרעה אנדימתית קלה של הכבד, לתסמונת זו אין חשיבות רפואית, יותר תופעה. בדר"כ במצבי צום או זיהום כלשהוא בגוף הבילירובין יכול לעלות באופן זמני עד לרמות של 2.5 - 3 ואז יורד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב