שאלה בבקשה - כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/07/2016 | 17:47 | מאת: דורה

שלום רב אני בת 40 בהריון חודש שמיני. סובלת מזה כשנה וחצי מכאבים נקודתיים בבטן עליונה שמאל ("פעימות" של צריבה קשה, לעיתים תלוי במזון (בעיקר מרגישה פחות טוב לאחר מזון שומני) בנוסף בבקרים כאבים נקודתים בגב אמצע עם נטייה לשמאל. יש לי 4 המנגיומות בכבד ולכן אני עושה כל שנה אולטרסאונד בטן עליונה. 1. החודש עשיתי אולטרסאונד והתגלה ממצא חדש של פוליפ (חצי סמ) בכיס מרה. 2. בתחילת ההריון עשיתי גסטרוסקופייה והתגלה שיש לי בקע סרעפתי קטן. הרופא טוען שיש לי גם בקע טבורי קטן. לאור האמור לעיל: אני חוששת ומבקשת לדעת שאין לי כל מיני תהליכים ממאירים שיתגלו לאחר ההריון ואז יהיה מאוחר יותר.... גם לא נראה לי הגיוני הכאבים שאני חווה מזה שנה וחצי וברור לי "שהם" התראה למשהוא.... והאם יתכן שהנה פתאום צץ לו פוליפ..... איזה בדיקות עלי לבקש כדי לשלול סכנות אלו? תודה רבה דורה

24/07/2016 | 10:56 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, המנגיומות בכבד אינם מתפתחות לממאירות ואגב, גם לא דורשות מעקב. לפוליפ בכיס המרה בגודל 5 מ"מ דרוש מעקב שגרתי אך בהחלט לא מהווה בעיה כיום ולא מסביר את תלונותיך. הבקע הסרעפתי הקטן אינו משמעותי, והבקע הטבורי יכול להציק אם כי לא מסביר אף הוא את תלונותיך. לדעתי התלונות נובעות מעצם התקדמות ההריון עם הלחץ המוגבר בחלל הבטן (חודש שמיני) ומאמין שלאחר הלידה יחלפו. לא רואה סיבה לחשוב על תהליך ממאיר.

26/07/2016 | 13:28 | מאת: דורה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב