אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/06/2016 | 13:39 | מאת: שי

באולטרסונד שעברתי לאחרונה עקב אנזימים מעט גבוהים התגלה לי: כבד : הסננה שומנית דיפוזית בולטת, ללא נגעים פוקאליים. כיס מרה: לא תפוח, דופן לא מעובה, גדוש באבנים. דרכי מרה אינן מורחבות . הבנתי מהטכנאי שהכיס מרה מפוצצת באבנים. ראוי לציין שאין לי שום כאבים באיזור הבטן. ויש לי לאחרונה כאבי גב בגב התחתון (לא יודע אם זה קשור). האם מצב זה מחייב ניתוח בכיס המרה למרות שאין לי שום כאבים? או שישאירו את זה ככה?

17/07/2016 | 09:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נראה לי כי ההפרעה הקלה בתפקודי הכבד נובעת מההסננה השומנית של הכבד, וכי האבנים בכיס המרה הינן ממצא אקראי ולא גורמות לתסמינים כלשהם. אף על פי כן, ממליץ לעקוב אחר ההפרעה בתפקודימ כבד ולוודא כי הפרעה היא קבועה (מתאים להסננה שומנית של הכבד) ולא חוזרת ונשנית, כי אז יתכן ונובעת מהאבנים בכיס המרה. במקרה והאבנים בכיס המרה הן האחראיות על הפרעה בתפקודי כבד יש אינדיקציה להסרת כיס המרה. במקרה שלא, אין אינדיקציה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב