הרניה טבורית לא כואבת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/06/2016 | 18:29 | מאת: ימית

שלום יש לי שאלה אני בת 35 בחורה בריאה ורזהמאוד לפני שנתיים גילו לי הרניה טבורית בגדול 0.5 ס"מ שאינה כואב ת ומציקה לי ואינה בולטת לעין, הבנתי מכירורג שזה לא יעלם עם השנים אלא רק יגדל אני בהתלבטות גדולה האם לנתח או לא? האם אפשר לחיות ככה ולא לנתח? והם בזמן שתהיה התפרצות זה יהפוך להיות כלוא במצב של סכנת חיים ולפעמים גם מקריי מוות , יש לציין שלא כואב לי בכלל מה היית מייעץ לי תודה

17/07/2016 | 09:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לדעתי, בקע צריך לתקן, היות ובעתיד הוא צפוי להתרחב ולגדול, ויתכן גם להפריע. בקע קטן שבזמן האבחנה אינו כואב או מטריד יכול לחכות לזמן מאוחר יותר ומתאים יותר על מנת לתקנו. בבקעים בגודל קטן מהסוג שלך אין סכנת חיים או כליאה, זה יכול רק להציק מתי שהוא. ההנחיה לתקן בקע בעיקר מוצדקת באנשים צעירים שיש לפניהם שנים רבות של פעילות פיסית, לעיתים מאומצת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב