אבנים בכיס מרה לפני טיסה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/06/2016 | 15:45 | מאת: יעל

שלום. אני בת 48 עוברת טיפול של טמקוסיפן וזריקות לוקרין למניעת הישנות סרטן שד.עברתי שני התקפי כאבים אחד אובחנה דלקת בכיס המרה ואושפזתי אחד נוסף לאחרונה שבו לא היתה דלקת הכאב חלף עם מתם אקמול לוריד. הרופאים אומרים שעלי לעבור ניתוח להוצאת אבני המרה (נמצאו בבדיקת אולטרסאונד). אני עומדת לפניי טיסה לארהב ווהשאלה אם כדאי לי לעשות את הניתוח לפני הנסיעה או אחרי (נסיעה למשך כשבועיים) האם בטיסה עצמה יש סיכון? בינתיים שומרת על דיאטה דלת שומן וזה הפחית את ההתקפים. האם הניתוח דחוף?או סובל דיחוי?

09/06/2016 | 16:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלוב רב, לטיסה אין השפעה על מחלת אבנים בכיס המרה. ניתן לטוס לחו"ל ולדחות הניתוח, אם כי מומלץ לשמור על דיאטה דלת שומן וכ"כ לדאוג לביטוח רפואי לתקופת השהות שם. עקרונית ממליץ לעבור הניתוח בעתיד הקרוב ולא לדחות , שאת אחרי החזרה מחו"ל.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב