כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/06/2016 | 01:34 | מאת: דורין

דר שלום אני בת 25 ולפני 7 חודשים עברתי ניתוח כריתת כיס מרה ובחודשיים האחרונים החלו לי גזים וכאבי בטן שמחמירים בעיקר אחרי ארוחות גם לא שומניות. מעולם לא סבלתי מבעיות עיכול לפני הניתוח. עשיתי בדיקות דם וצואה והכל יצא בסדר אני לוקחת כדור לחומציות, מעי רגיז ואנזימי עיכול של אלטמן ויש שיפור קל אך לא מספיק. השאלה שלי האם זה יחלוף? יש פיתרון ? בנוסף אני סובלת מדי פעם מכאבים בניתוח כאבים חזקים אפילו, בין השכמות ובגב האם זה גם יחלוף? ושאלה אחרונה כאשר אני מעשנת סיגריות שמתי לב שיש לי כאבים בניתוח ובבטן עד היום, אני הפסקתי לעשן אבל נורא קשה לי.. למה זה קורה והאם זה יחלוף ואוכל לחזור לעשן כרגיל בעתיד? תודה רבה.

05/06/2016 | 12:00 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, 7 חודשים לאחר כריתת כיס המרה הסמפטומים שאת מתארת לא ממש מתחברים ויש לבדוק מס' כיונים: 1. בדיקת דם לתפקודי כבד על מנת לוודא שאלה תקינים. 2. במידה ותפקודי הכבד תקינים ממליץ לפנות לרופא גסטרואנטרולוג על מנת לבדוק את הקיבה והתרסריון. 3. במידה וזה תקין הסימפטומים ממשיכים הייתי שוקל בדיקת CT בטן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב