לחץ בחזה אחרי כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/01/2016 | 23:46 | מאת: ליאת

ד"ר שלום..אני בת 24 ולפי חודש וחצי עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה, והתחילו לי לפני שבוע וחצי לחץ בחזה ובלב כל יום ויש ימים כל היום. בעיקר אחרי ארוחות עם שומן לא רב מדי.. ולעיתים סתם ככה. האם זה אופייני? ממה זה יכול לנבוע לדעתך? והאם שתיית אלכוהול פעם בחודש נגיד כוס יין יכולה להזיק לכבד ואינה ממולצת ללא כיס מרה? תודה רבה.

25/01/2016 | 19:46 | מאת: ליאת

עישון סיגריות ללא כיס מרה מסוכן? אני מעשנת מדי פעם.

27/01/2016 | 08:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין בעיה לעשן בלי כיס מרה, וכאב לאחר ארוחה שומנית לא צריך לקרות לאחר הסרת כיס מרה. במידה ותסמינים אלו נמשכים כדי לבצע בדיקת דם לתפקודי כבד, ובהתאם US בטן במקרה ואלה חריגים. במידה והכל תקין יש להתייעץ עם רופא משפחה בדבר חיפוש סיבה אחרת לתופעה.

16/02/2016 | 14:45 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין בעיה לשתות יין לאחר כריתת כיס מרה, והכאב שאת מתארת בחזה, אינו אופיני לאחר כריתת כיס מרה. במידה והתסמינים האלה מפריעים ונמשכים תצטרכי להמשיך הבירור דרך רופא המשפחה שלך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב