אבני מרה וגלולות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/01/2016 | 21:32 | מאת: מור

דר שלום, גילו אצלי אבני מרה קטנות ואני יודעת בוודאות שזה מהגלולות שלקחתי כי לעולם לא סבלתי מכולסטרול גבוה, וכמה חודשים אחרי שלקחתי את הגלולות החלו לי התקפים חזקים. עכשיו השאלה שלי האם אתה או רופא אחר בארץ יכול לבצע ריסוק אבני מרה? כי רוב הסיכויים שלא האבנים לא יחזרו הרי כי הם אינם אבני כולסטרול.. אלא נוצרו מהגלולות. אני רוצה ממש להמנע מניתוח.

23/01/2016 | 21:56 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית לא מקובל לרסק אבנים בכיס המרה וזאת ממס' סיבות: 1. הפתרון אינו יעיל ולא פותר או מונע את תהליך ההיווצרות של האבנים בהמשך. 2. יכול להיות בעיתי ולגרום להפרעה בתפקודי כבד או דלקת לבלב או צהבת חסימתית על רקע מעבר ספונטאני של פירורי הריסוק מכיס המרה אל צינור המרה. גלולות יכולות להיות גורם מסייע, אך בודאי אינו הגורם היחיד לתהליך היצירה של האבנים בכיס המרה. בכל מקרה אם ההתקפים נמשכים וכם אכן אופיניים לאבנים בכיס המרה, המלצתי היא ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב