התייעצות חירום

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/01/2016 | 18:48 | מאת: יעל

אני ואחי ביוון , אשמח להתייעצות קטנה בקשר לבעיה בכיס המרה שלו. הרפואה שם לא נותנת לנו מענה מספק ומזרימה מידע מבלבל ומנוגד. אז לפני שבועיים החלו לו כאבים באיזור הימני למעלה של הבטן, בערך מצחת לצלע התחתונה. הכאבים לא היו חריפים אלא יותר אי נעימות מאשר כאב, אבל לא איפשרו לו לישון על צד ימין של הגוף למשל. הכאב הקרין גם לגב באיזור המקביל. לאחר בדיקת דם ואולטראסאונד בבית חולים, הם טענו שיש לו בוץ בכיס המרה, ולפי ההבנה של המצב לא נוצרו אבנים עדיין. הם המליצו לו ללכת לבית חולים ציבורי על מנת להתאשפז או במקרה יותר חמור לבצע ניתוח להסרה. אחרי קצת קריאה על העניין ושינוי התזונה, הכאבים נעלמו מספר ימים לאחר שהופיעו. עברו שבועיים והכאבים חזרו, אבל שוב, זה לא בדיוק כאב משתק או חד אלא יותר תחושה לא נעימה באיזור הבטן שבעיקר מורגשת אבל כשהוא שוכב על צד ימין או לוחץ על הבטן. יש לי צילומי בדיקות ואולטרסאונד- האם ניתן להתייץ דרך המייל? אשמח לדעת האם יש אפשרות למתן אנטיבוטיקה דרך הפה ולא ורידית.

23/01/2016 | 12:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, עליו להיות בדיאטה דלת שומן באופן קבוע עד שחוזר לארץ, ז"א ללא גבינות שמנות מ- 5%, ללא בשר אדום, ללא סלמון, ללא מטוגן, ללא צהוב של ביצה, טחינה וכיוצא בזה. בזמן התקף לעבור לשתיה בלבד וכדוראים לכאבים עד שההתקף חולף. במידה והרגישות בבטן לא חולפת לאחר  שעות, ויש חום יש לקחת אנטיביוטיקה מסוג ciprofloxacin כדור פעמיים ביום במשך 10 ימים. לרוב, אין צורך בניתוח דחוף, אם כי עדיף בהקדם לאחר חזרה לארץ.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב