אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/01/2016 | 17:55 | מאת: DDR

שלום, לפני כשנה עשיתי ניתוח ק"ק והורדתי מחצית ממשקלי הקודם, פני כחודשיים עשיתי בדיקות דם ויצאו תפקודי כבד גבוהים (כמעט פי 2 מהנורמה) נשלחתי לUS בטן מן הסתם כמעט חודש וחצי המתנה..., בינתים לאחר כחודש עשיתי שוב בדיקות דם והכל היה תקין, אבל ב- US גילו לי "ריבוי אבנים קטנות בכיס מרה". חשוב מאוד לציין שאני לא חשה בכאבים או סימפומים וללוא תפקודי כבד גבוהיים, לא הייתי יודעת שזה קיים. המנתח שאצלו עשיתי את הק"ק בביקורת המליץ לנתח.., האם גם כשאין תופעות לוואי יש לנתח? תודה,

14/01/2016 | 14:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, קיימת שכיחות מוגברת של אבנים בכיס מרה שהופכות לפעילות, ז"א שמתחילות להפריע, לאחר ניתוח מהסוג שעברת. עקב כך, מקובל, כאשר הדבר מתאפשר לשלב את כריתת כיס המרה עם הניתוח הבריאטרי. במקרה שלך, ירדת כחצי ממשקלך שזה יפה מאוד ועד כה לא סבלת מהפרעה כלשהיא מצד האבנים. יש בהחלט מקום להמתין ולראות אם זה יקרה בעתיד. במידה ותחווי התקף אופיני, כי אז תהיה אינדיקציה לניתוח כיס המרה. מאידך, במידה ותמשיכי להיות אסימפטומטית, חסכת לעצמך ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב