פת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/01/2016 | 19:08 | מאת: כאבים לאחר ERCP

אושפזתי עקב כאבים בבטן עליונה והפרעות בתפקודי הכבד CT בתן אבן קטנה בכולדוכוס עברתי ERCP והוצא בוץ ותפקודי הכבד חזרו לתקין. מאז בוצע US בטן עליונה , קולונוסקופיה ןגסטרוסקופיה הכל ללא ממצאים חריגים .[עמילזה תקין] בדיקת MRCP הרחבה קלה של דרכי מרה חוץ ותוך כבדיות .1cm CBD לא נמצאו אבנים בדרכי המרה ובצינור המרה המשותף לבלב ברוחב תקין ללא הרכבת של צינור הלבלב .מספר מוקדים ציסטיים קטנים עד 4ממ בגוף הלבלב מתאים ל IPMN side branch . העם זה מסביר על דלקת בלבלב או הכאבים עמומים ברום הבטן העליונה ותחתונה צד ימין שחוזרים ונשנים איך ממשיחים מכאן ?תודה עם תוכל להשיב .

13/01/2016 | 07:53 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הציסטות בלבלב דורשות מעקב , רצוי ע"י MRI לבלב.הציסטות הנ"ל אינן קשורות לדלקת לבלב. יהיה צורך להוציא את כיס המרה שהוא המקור לבוץ המרתי שנמצא בתוך צינור המרה המשותף. עד אז מומלץ להמנע מאכילה של מאכלים שומניים ומטוגנים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב