פנקרטיטיס ואבנים בכיס מרה אצל אבא שלי..

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/12/2015 | 20:13 | מאת: איילת סוויסא

שלום דוקטור שמי איילת וברצוני להתייעץ עימך לגבי מה שקרה לאבא שלי.. באוגוסט השנה(2015)אבי הגיע בשעות הצהריים לבית חולים הלל יפה למיון כשהוא סובל מכאבים חזקים בגב ובבטן כאב חגורתי..רועד כולו וקצף לבן יוצא לו מהפה ורוק...לאחר סדרת בדיקות גילו לו לחץ דם וסוכר גבוהים מהרגיל וישק העלו אותו לכירורגית א להתאשפז..שם גם גילו לו אבנים בכיס מרה ודלקת חריפה בלבלב...הוא קיבל אנטיביוטיקה ונוזלים ואינפוזיות..ובמשך שבועיים השתחרר משם ונאמר לו לחזור בעוד מספר שבועות על מנת להוציא את אבני המרה.. נכון להיום לאחר אשפוזים חוזרים ונישנים עקב כאבים גילו לו גם ציסטה ונוזל באזור חלל הבטן וניקזו לו שניי ליטרים וחצי של נוזל והוא הרגיש יותר טוב ושוב שוחרר ולאחר מספר ימים אושפז שוב..זה מצב שאסור שיהיה כי כל פכם נותנים לו אנטיביוטיקות ומפסיקים שוב..הוא גם כל פעם עושה ניקוז של נוזל וזה מצב דלקתי שלא נותן להוציא את האבנים...רציתי לדעת האם זה הטיפול המתאים או שיש עוד מזור לכך? נכון לתמונת המצב העדכנית הוא מאושפז שם כבר שבוע ועובר שם סדרת ניקוזים של הנוזל הסמיך שיש לו ומקבל אנטיביוטיקה לחיסול החיידקים שככל הניראה נמצאים באזור הלבלב..בעיה ופלונטר..מקווה שתוכל להסביר לי על כך והאם יש טיפול אחר כי לדעתי מזניחים אצלו עוד דברים...

09/01/2016 | 13:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מניח כי הוא עבר דלקת לבלב קשה עם התפתחות ציסטה של הלבלב , אשר נקראת ציסטה מדומה של הלבלב. הגישה לציסטה כזו היא שמרנית, ז"א ללא התערבות, אלא אם היא קשורה בסיבוך כל שהוא כמו זיהום של הציסטה, לחץ על אבר שכן כמו קביה דבר שמוביל לבעיות אכילה, או לחץ על צינור המרה המשותף אשר יכל להוביל להתפתחות הפרעה בתפקודי הכבד וכול'. במידה והציסטה קשורה עם סיבוכיםיש צורך לנקזה אבל יש להקפיד לעשות זאת לאחר שהיא עברה תהליך של הבשלה, שלוקח כשישה שבועות מהאירוע. יש מס גישות טיפוליות שונות לבעיה, ואין לי מספיק נתונים להתייחס.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב