חומר ניגוד יוד בבדיקת ercp

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/12/2015 | 21:06 | מאת: גלית

שלום ד"ר לאמא שלי גילו אבנים בצינור המרה וכן בכיס המרה, נקבע לה תור להוצאת האבנים מהצינור ע"י ERCP, אמא סובלת מהפרעות קצב קלות בלב, נוטלת אספירין, בעיות בבלוטת התריס ומטופלת בכך וסובלת מחסר ב G6PD ומאסטמה קלה, עד היום רופאת המשפחה לא אפשרה לה להשתמש בבדיקות בחומר ניגוד יוד שכן היא עלולה לפתיח אלרגיה כגון הפרעות בבלוטה או אסטמה, אבל הבנתי שחייבים להשתמש בחומר ניגוד יוד בבדיקת ERCP מה עושיםבמקרה כזה והאם זה באמת יכול לסכן אותה? אודה לתשובתך

09/01/2016 | 13:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אסטמה קלה ו- G6PD deficiency אינם סיבה לא לעשות ERCP. במקרים של רגישות ידועה ניתן לתת הכנה מתאימה. מכל מקום את האבנים מצינוא המרה חייבים להוציא כי הם עלולים לסכן אותה בעתיד הקרוב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב