כאבים לאחר כריתת כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/12/2015 | 19:06 | מאת: בת חן

שלום רב,אני בת 31 עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה צלא באבנים קטנות לפני כ5 שנים.בשנה האחרונה חזורים ונשנים כאבים המזכירים לי את הכאבים שלפני הניתוח בדגש על הצלעות שבאזור ואם אני דופקת על הגב במקום המקביל לכיס המרה אני מרגישה כאב. עברתי בדיקות דם לתפקודי כבד עם ערכים משתנים וכירורג שבדק אותי אמר שהוא לא רואה משהו והערכים גבוליים על גבול התקין. אשמח לתגובה כיצד עליי להמשיך בבירור או שזה הגיוני לסבול מכאבים כאלה. הניתוח בוצע בלפרוסקופיה והכל היה תקין.תודה.

09/01/2016 | 13:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מה הכוונה לערכים גבוליים של תפקודי הכבד? אלה צריכים להיות בטווח הנורמלי, ואם לא, בקונטקסט של כאב בטן יש לברר הסיבה, בעיקר לשלול נוכחות אבנים בצינור המרה הראשי. לצורך האבחנה ניתן לבצע בדיקת MRCP.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב