תוצאות סונר

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/12/2015 | 11:12 | מאת: רמי

שלום, בן 46 משקל תקין (גובה 176 משקל 68) לא מעשן, עושה ספורט בקביעות, ללא סכרת - נוטל אספרין כאמצעי מניעתי מגיל 40. בבדיקת סונר התגלו הממצאים הבאים: מידה קלה עד בינונית של הסננה שומנית בכבד עם ציסטה בילארית קטנה באונה הימנית (1 ס"מ) אודה להבנת המשמעויות של הכבד השומני והציסטה? כ"כ מקריאה ראשונית הבנתי שלמי שיש כבד שומני זה בדר"כ לאנשים עם עודף משקל, סכרת וכיוצ"ב - איך זה מסתדר עם האיפיון שלי? מה דרכי הטיפול? והסכנות?

09/12/2015 | 13:14 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, ההערכה של מידת השומניות של הכבד ע"י US אינה מדויקת, ויתכן כי תוצאה זו אינה נכונה, בעיקר לאור הנתונים שאתה מציג לגבי הרקע הבריאותי שלך. לגבי הציסטה בכבד, ממצא שכיח שאינו דורש טיפול.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב