אבנים בדרכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/11/2015 | 13:34 | מאת: אניטה

שלום רב , אבא שלי פיתח פעמיים השנה - בהפרש של שלושה חודשים - דלקת בכיס המרה .הוא בן 90 . יש לציין בשב- US ובעוד בדיקה עם חומר ניגוד (לא זכור לי השם ) לא הבחינו באבנים לא בכיס המרה ולא בדרכי המרה . בפעם הראשונה טופל ע"י הכנסת דרנה בכיס המרה וטיפול אנטיביוטי . בהמשך לאחר כחודש הדרנה הוצאה.הרגיש טוב חודשיים ובהמשך פיתח מחדש דלקת .אושפז מחדש . בפעם השניה בוצע הוצאת אבן מדרכי המרה בשיטת ה-ERSP הוציאו לו אבן בגודל של כ- 1.5 ס,מ . גם בפעם השניה קיבל אנטיביוטיקה חזקה . היום לאחר כ4 חודשים מהמקרה האחרון , התושש ומרגיש יותר טוב . עקב גילו לא המליצו על הסרת כיס המרה . שאלה שלי : כיום הוא אוכל דיאטטי ,עד 5% שומן . אם לדוגמא פעם ב...אוכל מזון יותר שומני האם הסכנה היא מיידית , ז"א מיד הוא יכול לפתח דלקת בכיס המרה מייד עקב גירוי האזור (אולי גירוי של אבנים שלא הבחינו בהן ) או שמדובר בסכנה לאורך השנים עקב הצטברות של שומן / כולסטרול שגורם לאבנים. לא יודעת אם השאלה מובנת .. תודה רבה !

25/11/2015 | 08:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פעם ב-... יכול לאכול אוכל שומני,אוכל שומני מגרה את כיס המרה לפעול ולהתכווץ, אם כי זה קורה גם עם מאכלים אחרים שהם לא שומניים, זה עיניין של סיכוי שדברים יקרו. סה"כ יכול מידי פעם לאכול דבר שומני.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב