ניתוח כיס מרה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/11/2015 | 08:49 | מאת: יגאל

כהכנה לניתוח מעקף קיבה בבדיקת אולטרה סאונד של הבטן התגלה שיש לי אבנים בכיס המרה, ברצוני לציין כי אני לא סובל כאבים ולא חש מאומה כתוצאה מאבנים אלו. הרופא המנתח (של מעקף הקיבה) המליץ לי להסיר את כיס המרה במהלך הניתוח של מעקף הקיבה. ברצוני לברר אם הסרת כיס המרה נחוץ למרות שאיני סובל ממנה, זאת לאור כך שממלא אני מבצע ניתוח בטן כולל כל האופרציה שמסביב.

12/11/2015 | 08:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

על פי הספרות , כמו גם ניסיוני האישי, קיימת שכיחות מוגברת של התקפים או אירועי דלקת על רקע אבני כיס מרה לאחר ניתוחים בריאטריים, ולכן מצטרף להמלצתו להסיר את כיס מרה, במידה ואפשרי, כבר במהלך הניתוח הבריאטרי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב