פוליפ בכיס המרה מאיזה גודל ניתוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/11/2015 | 13:28 | מאת: סיגל

שלום לפני כשנה עשיתי אולטרנסד בטן במקרה גילו לי פוליפ בכיס המרה בגודל 0.4ממ . לפני שלושה חודשים עשיתי שוב אולטרסד וגילו לי שהפוליפ בגודל 0.5 ממ ניגשתי לרופא חירוג שאמר שלא להתיחס ורק בגודל 1.5 מורידים אותו ורופא אחר לירוג אמר לי שבגודל שיש לי צריך להוריד את כיס המרה . ? באיזה גודל מורידים? ומה המשמעות ותופעות לואי להיות בלי כיס מרה?

06/11/2015 | 18:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, פוליפים בכיס המרה מהווים אינדיקציה לניתוח במצבים הבאים: כאשר מדובר בפוליפ בודד בגודל שהוא מעל ל- 1 ס"מ כאשר מדובר במס' פוליפים בנוכחות אבנים בכיס המרה כאשר מדובר בפוליפ קטן במעקב אשר גדל במהירות מעבר לקצב המצופה וזאת במעקב של שנתיים. המעקב המומלץ הוא בדיקת אולטרבסאונד כל חצי שנה בשנתיים הראשונות לאבחנה אחר כך פעם בשנה בשנתיים שלאחר מכן ואחר כך פעם בשנתיים.

23/06/2022 | 23:20 | מאת: עופר

האם הפוליפ יכול לעבור מעצמו?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב