אבחון ממצא בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/09/2015 | 14:14 | מאת: רן

שלום ד"ר גיל, לפני 3 שנים הוסר גידול ממאיר במעי הגס (אנדוסקופית, R0). לפני שנה הוסר גידול ממאיר (סקוומוס) בריאה (כריתת אונה) שני הנ"ל ראשוניים ולא זוהו גרורות. במעקב (ריאות) שנעשה החודש (CT ללא חומר ניגוד), נמצאה גם אינדיקציה לא ברורה בכבד: hypoattenuating 0.4 cm lesion in the right lobe of liver, too small to characterize. מאחר ועד כה הצלחתי (יחסית..) בגילוי מוקדם של גידולים סרטניים, אני מחפש כעת בדיקה/בדיקות אולטימטיביות לזהות בדחיפות מה המשמעות, מבלי שאצטרך להמתין ולראות אם גדל. האם לדעתך MRI היא השלב הבא? האם ביופסיה אפשרית? תביא תועלת? גיל 65, בריאותי מצויינת, בדיקות דם ללא שום חריגה תודה ושנה טובה

26/09/2015 | 14:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, לדעתי, MRI כמו גם CT תלת פאזי לא יצליחו לאפיין ממצא כה קטן בגודל 4 מ"מ. הייתי בכל זאת ממליץ לקחת מרקרים מסוג CA19-9 ו- CEA וזאת בהקשר לגידול המעי הגס. CT-PET עלול לא לקלוט ולכן לא יהיה אבחנתי, ולדעתי,אין מנוס ממעקב אחר הממצא. ניסיון לביופסיה תחת CT עלול לפספס הממצא.

26/09/2015 | 16:44 | מאת: רן

תודה על התשובה המפורטת. ברשותך, רק שאבין: מדבריך על המרקרים, האם נראה לך סביר יותר שהמימצא קשור לגידול במעי מאשר לגידול בריאה (אם בכלל)? תודה וחג שמח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב