ממצא בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/09/2015 | 18:19 | מאת: אלכס

שלום בבדיקת US בטן צויין ש הודגם מוקד אקוגני בקוטר 18 ממ צמוד לדופן האחורית של כיס המרה CT לא הראה ממצא בכיס המרה נשלחתי ל US בטן חוזר להשוואה, ובבדיקה הנוספת צויין, שיש כפל בכיס המרה, כנראה מהמבנה האנטומי בבדיקות קודמות של US לא היו אף פעם מימצאים בכיס המרה שאלותיי, היתכן כפל? מהו, ממה נוצר? האם יכול להסביר תחושת צריבה בלתי פוסקת בצד הבטן הימנית? תודה

26/09/2015 | 14:23 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית יתכן שכיס המרה עקב תנוחתו האנטומית יהיה מקופל על עצמו וזה יכול להטעות. צריבה בלתי פוסקת אינה תלונה המאפיינת מחלת אבנים בכיס מרה או נוכחות פוליפ בכיס מרה, כך , שבכל מקרה הדבר אינו קשור ומדובר בממצא מקרי, קרוב לודאי חסר חשיבות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב