ממצא בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/09/2015 | 12:50 | מאת: תמר

תודה על תשובה מפורטת מתגובה הקודמת דר אוחנה הממצא בכבד שגילו בMRI, לאחר השוואה ל-CT שבוצע לפני שנה, אותו ממצא בכבד, ללא שינוי (בגודל, צורה, צבע או מרקם), אין שום אינדיקציה כרגע שגוש מאמיר לכן מתאים למוקד שפיר. ככה נקבע ע"י נבדק... שום המלצה על המשך טיפול... רציתי לדעת האם זה לא מסוכן לחכות ולבצע בדיקה בעוד שנה? US בטן עדכני תקין, בדיקות דם ושתן גם תקינות (גודל גידול 7 מ"מ) תודה מראש ושנה טובה

10/09/2015 | 07:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לאור הנתונים הללו, מדובר בממצא קרוב לודאי שפיר, לדעתי , סביר לבצע מעקב, ואין צורך בהתערבות. שנה טובה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב