פענוח בדיקת סי טי בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/08/2015 | 11:08 | מאת: נורית

שאלה קטנה נשלחתי לעשות סי טי עם חומר ניגודי בגלל גוש גדול בבטן אפשר להגיד יותר בקטע של האגן הגוש יושב לרוחב הבטן והחלק הגדול יתר והקשה יותר נמצא בצד שמאל מהטבור שמאלה. בקיצור התוצאה של הבדיקה אומרת ככה כבד בעל מרקם אחיד דרכי מרה אינן מורחבות. טחול בגודל תקין מדגים בתוכו מספר רב של נגעים היפודנסים עד לקוטר של 11 מ"מ.לבלב תקין אדרנלים תקיןכליות בגודל ומיקום תקינים אע"פי שבאולטרסאונד מצאו כי הכליה הימנית שלי היא כליה אגנית קטנה יותר מכיליה שמאל ללא לימפרנופתיה רטרו-פריטנאלית. מחלת סעיפים בסיגמא ובקולו היורד.בקע ונטרלי קטן מכיל שומן בלבד. אשמח לדעת מה פרוש "הקללות " של הנגעים בטחול.? מה פרוש כליה אגנית והאם יש בזה בעיה?מה פרוש והא זו בעיה בכל מה שקשור למחלת סעיפים בסיגמא ובקולן היורד. תודה רבה נורית

02/09/2015 | 10:55 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית נראה שאין ביטוי לגוש האגני בבדיקת הסיטי שלך" האם כן? הממצאים בטחול אינן קללות, ולעיתים לא רחוקות אנו מוצאים ממצאים מקריים בטחול שיכולים להיות ביטוי לרוב לממצאים שפירים. סה"כ בדיקת הסיטי נראית לי תקינה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב