לאחר דלקת חריפה בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/08/2015 | 11:15 | מאת: רוני

שלום רב ד"ר להט. לפני כמעט שנה אושפזתי בשל דלקת חריפה בלבלב שסיבותיה עד היום אינן ברורות. בביצוע MRI, US וגסטרו הכל עבר ותקין . רציתי לשאול האם יש קשר בין דלקת שכזו שהתרחשה בגוף (בלבלב) לבין סיכויים מוגברים לחלות בסרטן הלבלב (שכן מדובר בסרטן אכזרי מאד עד כמה שידוע לי). אודה להסבר מסור. תודה רבה.

02/09/2015 | 10:51 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רוני, זה ד"ר אוחנה ולא ד"ר להט, ולשאלתך, אין קשר בין דלקת חדה של הלבלב ובין סרטן לבלב, כן קיים קשר בין מצב של דלקת לבלב כרונית וסרטן הלבלב. זה אינו המקרה שלך.

03/09/2015 | 08:39 | מאת: רוני

תודה רבה על תשובתך ד"ר אוחנה. בהמשך לתשובתך חשוב לי להבין האם יש קשר בין דלקת לבלב כרונית לדלקת לבלב חריפה ?

24/12/2015 | 20:16 | מאת: איילת סוויסא

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב