טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/08/2015 | 19:17 | מאת: עמיר

בחודשיים האחרונים אבא בן 75 סובל מירידה במשקל ללא ירידה בתיאבו, באותה תקופה סבל מהפרעה קשה במתן שתן מלווה המטוריה גסה שלא דיווח עליה, במסגרת הברור בוצעה קולונוסקוביה וירטואלית לפני חודש , בבדיקה נראה הידרונפרוזיס והידרוארטר קשים דו צדדי, הערמונית הוערכה 70סמ"ק, בהכנסת קטטר שארית 800סמ"ק. מאז עם קטטר קבוע. קראטין השתפר עד 0.8. ובבדיקה חוזרת שיפור בהידרונפרוזיס. לאחרונה אושפז בשל uti. אבא היה משקלו לפני חודש 78 והיום שוקל 65 והוא נחלש מאוד ואין לא איזון וירידה במשקל האם הסיבה לירידה והחולשה במשקל היא מהטחול המוגדל ומשרעתו 16ס"מ, מרקמו שמור . אשמח לענות על שאלתי בהקדם על טחול מוגדל ומה עליי לעשות ואיזה סוג בדיקות דם ואחרות לבציע.

02/09/2015 | 11:03 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

את הסיבה לירידה במשקל קשה לקבוע, אך נראה לי שיש להשלים את הבירור האורולוגי על מנת לברר את סיבת החסימה וההמטוריה ובודאי לשלול גידול של שלפוחית השתן או בלוטת הערמונית. הטחול לא נראה לי כרגע כסיבה הסבירה לכך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב