ממצא ממאיר

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/08/2015 | 23:33 | מאת: תמר

שלום דר גיל לאחר כריתה של גידול ראשי בוצע בדיקת MRI, והממצא היחיד שנמצא בכבד, הכבד תקין בגודל תקין עם אות תקין. מוקד בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 גבול 5. אינו מזוהה בT1 או T2. עובר האדרה המירבית בשלב עורקי. איזואנטנסי לכבד בשלבים נוספים. חשוב לציין שב- CT PET לא ראו שום ממצא בכבד וגם בUS בטן. בדיקות דם תקינות כולל איסוף שתן 24 שעות. האם יש מקום לדאגה? איזו עוד בדיקות הדמיה ניתן לבצע? ולמה בPET CT לא ראו כלום בכבד,האם בגלל גודל?(גידולים שהוציאו היו עם קולטנים), מדובר בקרצינואיד. תודה מראש

02/09/2015 | 11:00 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לעיתים ממצאים בכבד הינם קטנים מידי לאיפיון, וגודל של 7 מ"מ הוא גבולי במובן הזה, אם כי יכול היה לקלוט בבדיקה שהיא ספציפית לגידולים מסוג קרצינואיד. מכל מקום, במקרים של בעיה אבחנית, לרוב מנהלים מעקב אחר הממצא באמצעות אמצעי ההדמיה שמדגים אותו וזאת על מנת לברר אם חל שינוי בגודל הממצא, שכן תהליך גידולי נוטה לגדול.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב