כאבים צד ימין אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/08/2015 | 14:21 | מאת: מיטל ג.

שלום. בת 21, עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה לפני חצי שנה. במשך כחודשיים כרגע יש לי כאבים בצד ימין מתחת לצלע שמקרין גם לגב. כאב שמזכיר קצת את התקפי הכיס מרה (אבנים שהיו). עשיתי היום אולטרסאונד והכל יצא תקין לחלוטין. הטכנאי דימות אמר שזה קורה לכל מנותחי הכיס מרה ושאין פתרון לכאב. האם זה הגיוני?

02/09/2015 | 10:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא הגיוני, חצי שנה לאחר ניתוח כיס מרה לא צריך להיות שום כאב. להתמשכות הכאב ברביע עליון של הבטן הימנית יכולות להיות סיבות שונות, קשורות לניתוח וכאלו שאינן קשורות לניתוח. ממליץ לחזור על בדיקות הדם הכלליות כולל תפקודי כבד ולפנות להערכת כירורג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב