עמילאז דיאסטאז בדם

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/07/2015 | 23:17 | מאת: דפנה

שלום דר נכבד, עשיתי היום בדיקת דם ויצא לי עמילאז - דיאסטאז (בדם ויצא לי 123. עשיתי בדיקת דם בפברואר השנה ויצא לי על אותה בדיקת דם 113. זה מסוכן? מה עלי לעשות? אני רואה שזה עולה ועולה. האם זה סרטן? יתר כל בדיקות הדם שלי בסדר גמור. רק הבדיקה הזאת גבוהה? ידוע לי שאם יש בעיה בלבל אפשר למות ואני די מפוחדת. תודה רבה על תשובתך

14/07/2015 | 07:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עליית העמילאז אינה סימן לסרטן הלבלב, אם כבר, אז למצב דלקתי כלשהוא בבטן. לעלייה הזו אין משמעות רפואית ובודאי אם לא מתלווים לה כאבי בטן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב