עליה באנזימי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/07/2015 | 22:15 | מאת: מירב

בת 35. חודש לאחר ניתוח כריתת כיס מרה. לפני הניתוח בדיקות תפקודי כבד תקינות (GOT=16 GPT=14 GGT=20). עקב כאבים בצד ימין – כאבי בטן וגב חודש לאחר הניתוח בוצעו בדיקות תפקודי כבד. ישנה עליה באנזימי כבד (GOT=31 GPT=47 GGT=64) מה הסיבה האפשרית, ומה עלי לעשות?

14/07/2015 | 07:48 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

יתכן מצב של מעבר אבנים קטנות מכיס המרה לצינור המרה המשותף, אולי אפילו במהלך הניתוח, באופן ספונטני. לרוב האבנים האלו נפלטות ספונטנית אל התרסריון ובכך הבעיטה חולפת. במידה ולא, יש צורך להוציאן ע"י פעולה שנקראת ERCP, אשר דומה לפעולת גסטרוסקופיה. בינתיים, אם יש שיפור ממליץ לעקוב אחר תפקודי הכבד ולחזור על US בטן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב