תוצאת בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/06/2015 | 22:11 | מאת: רינה

שלום, לאחר ביצוע אולטראסאונד התקבלו התוצאות הבאות: כיס מרה – אינו תפוח. עם פוליפ בקוטר 0.8 ס"מ. אין אבנים. אין הרחבת ה-CBD. מה פירוש התוצאה? איך מטפלים בבעיה? תודה

30/06/2015 | 10:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פוליפ בכיס מרה בגודל 8 מ"מ מחייב מעקב ע"י US פעם בחצי שנה במהלך השנתיים הבאות ובמידה ולא גדל, אחת לשנה בשנתיים שלאחר מכן. במידה וגדל ו\או הגיע ל- 1 ס"מ מומלץ להסיר את כיס המרה. הרקע - מרבית הפוליפים אינם פוליפים אמיתיים אלא גבישי כולסטרול או מבנים אנטומיים של כיס המרה. במידה ואנחנו משתכנעים כי מדובר בפוליפ אמיתי, יש צורך להסיר את כיס המרה מפאת הפוטנציאל לממאירות בעתיד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב