תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/06/2015 | 19:35 | מאת: עמיחי

לפני כשבוע התחלתי לחוות כאב עז בצד הבטן. פניתי לרופא שהפנה אותי למיון ולאחר US בטן שהראה שיש לי אבנים קטנות בכיס מרה ונוזל מרה סמיך (לפי תוצאות הבדיקה) ובדיקות דם שהראו שאין החמרה במצבי. הרופאים הניחו שהעברתי אבן והגרוע מכל מאחורינו. המליצו לי להישאר במעקב ולקבוע תור למרפאה כירורגית בבית החולים לצורך המשך מעקב ואף ניתוח להסרת כיס מרה במידת הצורך. אתמול בערב חוויתי שוב התקף חזק של כאבים, היום בבוקר עשיתי בדיקות דם (שהיו מתוכננות מראש כמעקב לאירוע של שבוע שעבר) ושם יצא ast(got) 877 ast (gpt) 910 alkaline phosph. 260 Billirubin, total 2.81 Billirubin, Direct 1.14 Billirubin, Indirect 1.67 GGT 716.8 הרופא משפחה ראה את התוצאות והפנה אותי למיון עקב החמרה בתפקודי כבד. מה מידת הסכנה בערכים הללו? האם אני צריך לפנות למיון באופן מיידי? כרגע אינני חש שום כאב וגם אין לי רגישות בבטן בלחיצה הרופא כתב על ההפניה - מבדק מרפי שלילי (לא יודע מה זה אומר). אני בחור בן 30 ללא היסטוריה של בעיות בתפקודי כבד \ כליות. כל הסיפור התחיל לפני שבוע לראשונה. אודה לחוות דעתך. בברכה,

14/06/2015 | 19:43 | מאת: עמיחי

שכחתי לציין - קיבלתי בביקור הראשון מרשם לאנטיביוטיקה ציפרודקס 500 והנחיה לקחת במשך 14 יום 500 מ"ג בערב ו500 מיליגרם בבוקר. הקפדתי לקחת את התרופות.

17/06/2015 | 10:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אם חש בטוב, ללא כאב בטן, ללא חום וצמרמורת, ממליץ לחזור על תפקודי הכבד על מנת לראות שיפור, כמובן יש להיות על כלכלה דלת שומן. במידה ויש החמרה בתפקודי הכבד ממליץ לפנות למיון בי"ח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב