תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/06/2015 | 10:17 | מאת: רויטל

שלום רב , בת 30 בעבר מלנומה בירך בגיל 12 בעקבות כאבי בטן חוזרים ונשנים עברתי MRI בטן .. התוצאות הן : הכבד בגודל ומרקם תקין , בסגמנט 7 נצפה הליך תופס מקום היפרוסקולרי הממצא בעל אות נמוך לכבד ב T1 ואינו מזוהה ב T2 לאחר הזרקת חומר ניגוד הנגע עובר האדרה ניכרת בסריקה העורקית גבול הממצא מעט לובלרי קוטר 1.2 לנגע רסטיציה קלה בדיפוזה .רשום שביצוע ביופסיה סיוכיין קלושים יש לשקול המשך בירור על ידי CT-PET . רק על ידי ה CT נוכל לדעת האם זה משהו סרטני ? מה ניתן להסיק מהתוצאות

11/06/2015 | 18:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עקרונית בבדיקות ההדמייה צריכים להיות מסוגלים לאפיין התהליך. יש אפשרות לבצע גם בדיקת CT תלת פאזי שעשויה לשפוך אור על אופי התהליך. מה גודל התהליך? ביופסיה מהנגע יש לשקול רק במקרה לא מגיעים לאבחנה של סוג הנגע. לא חושב שצריכה להיות בעיה בביצוע הביופסיה. PET CT נועד לשלול תהליך שהוא גידולי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב