לפני כריתת כי מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/05/2015 | 10:52 | מאת: חיה

אני כבת 31 בריאה חוץ מתת פעילות בלוטת התריס, מזה כ 4 חודשים התברר לי על אבנים בכיס מרה ומאז אני נתקפת בכאבים חזקים,שהצריך גם אישפוזים. לא נותחתי בגלל תפקודי כבד גבוהים מאד, עברתי בדיקת MRCP ונאמר לי שהיא תקינה...* שאלתי היא: נקבע לי תור לניתוח למרות שערכי תפקודי הכבד גבוהים, וה MRCP תקין...זה לא נוגד את ביצוע הניתוח אני נורא חוששת....( האם הMRCP קשור לתפקודי כבד שהם גבוהים, ואם כן איך מנתחים כך) אשמח לקבל את תגובתך.... תודה רבה!!!!!!

29/05/2015 | 11:13 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, לתפקודי כבד מופרעים בהקשר לאבנים בכיס מרה יש חשיבות מהסיבה שזה יכול לבטא המצאות של אבנים גם בתוך צינור המרה , ולא רק בכיס המרה. במידה וכך, יש צורך להקדים פעולה שנקראת ERCP לפני ניתוח כיס המרה, כדי להוציא את האבנים מתוך צינור המרה, ורק לאחר מכן לנתח את כיס המרה. כדי לוודא המצאות אבנים בתוך צינור המרה לפני החלטה על אותה פעולה שנקראת ERCP מבצעים את בדיקת MRCP על מנת לברר. בנוסף, הפרעה בתפקודי כבד יכולה לנבוע גם מסיבות אחרות שאינן קשורות לאבנים בכיס המרה. איך מבדילים? הפרעה שקשורה לאבנים לרוב היא הפרעה משתנה , ז"א, ההפרעה היא זמנית, לפניה ואחריה , תפקודי הכבד יכולים להיות בנורמה, בניגוד להפרעה בתפקודי הכבד בגלל כבד שומני שקימת בדר"כ זמן רב עוד לפני בעיית האבנ ים בכיס המרה. במקרה שלך, אם ה- MRCP היה תקין, הייתי מצפה בבדיקות דם חוזרות לראות שיפור הדרגתי בתפקודי הכבד, עוד לפני הניתוח. במידה וזה לא קורה, הייתי בזמן הניתוח מבצע בנוסף לכריתת כיס המרה, גם בדיקה שנקראת כולנגיוגרפיה , על מנת לוודא שאכן אין אבנים בתוך צינור המרה. שבת שלום.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב