נגע בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/05/2015 | 21:14 | מאת: דור

שלום דוקטור, אני זכר בן 41 .בבדיקת אולטרסאונד קיבלתי את ההבחנה הבאה: ממצא לואי: באונה ימנית בצמוד לכיס מרה הודגם תהליך הטרואקואי סולידי בגודל כ 2.3 ס"מ. הממצא לא וסקולרי. אני מניח שהרופא יפנה אותי לבדיקות נוספות, כנראה CT. בינתיים לא ברור לי משמעות המונח תהליך הטרואקואי. כמו כן, משום שההממצא לא וסקולרי, האם זה שולל המנגיומה או FNH שלפי הבנתי מכילים כלי דם? מה אם כן כיוונים אפשריים לדיאגנוזה? תודה מראש

14/05/2015 | 17:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המושג הטרואקואי מתייחס לצפיפות הרקמה של הממצא ביחס לזו של הכבד במושגים של US. המשמעות היא כי הממצא בעל אזורי צפיפות שונה. המנגיומה זו אבחנה אחת אפשרית. העובדה שהגוש לא וסקולרי מבטאת אספקת דם מועטה לגוש בניגוש לגושים ממאירים עם אספקת דם עשירה. אכן מומלץ לבצע CT תלת פאזי לאיפיון התהליך.

14/05/2015 | 20:57 | מאת: דור

תודה ד"ר אוחנה, תשובתך מבהירה ומרגיעה. אשתדל לקבל הפנייה לבדיקה המומלצת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב