כאבים לאחר ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/04/2015 | 12:28 | מאת: יעל

שלום, לפני כשבועיים אושפזתי בשל התקף פתאומי של כאבי תופת בכיס המרה שנמשך כארבע שעות. עברתי אולטרסאונד וסיטי שניהם הראו אבנים בכיס מרה דלקת קלה וחסימה. עברתי בחג שני ניתוח דחוף להוציא את כיס המרה. שוחררתי רק ביום שני, בגלל הקאות מרובות. יום שלישי הרגשתי טוב אך מרביעי חזרו כאבים קלים מאוד שהתחזקו והיום כבר ממש כאבו- כמו דקירות באזור שהיה כיס המרה. אין בחילות או הקאות. ללא תרופות או אנטיביוטיקה. האם זה טיבעי וצפויי? אני אמורה לצפות לכאבים? ואם כן כמה זמן? האם יש צורך לפנות לרופא? כמו כן יש לי פלסטרים באיזור הפצעים- האם עליי להוריד את הפלסטרים או להשאיר? תודה ושבת שלום

14/05/2015 | 13:40 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, כאב לאחר ניתוח כיס מרה יכול לנבוע מחתכי הניתוח עצמם, וכן מבעיה לא פתורה כגון נוכחות אבנים בתוך צינור המרה המשותף. לצורך שלילת האופציה האחרונה, מבצעים בדיקת דם לתפקודי כבד ן- US בטן המכוונת לדרכי המרה, במידה ואלה תקינים אפשרות זו יורדת מהפרק ונשארים עם חתכי הניתוח כסיבה לכאב או אפשרות אחרת היא סיבה נסתרת אחרת עלומה לכאב הבטן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב