ציסטות בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/04/2015 | 09:37 | מאת: ורד

ב-3 בדיקות US בטן עליונה אחת לשנתיים נמצאו 2 ציסטות: 2.6 ס"מ ו-1.8 ס"מ. צריך להמשיך לעקוב? טיפול כלשהו? אציין שיש גם הסננה שומנית ותפקודי הכבד קצת גבוהים, אם כי אולי בגלל נטילת סטאטין למעלה מ-10 שנים (במינון 10 מ"ג ועושה היטב את העבודה לגבי כולסטרול). אודה על התיחסותך.

10/05/2015 | 12:13 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ציסטות פשוטות או מה שנקרא ציסטות ביליאריות אינן דורשות מעקב או טיפול. ההפרעה בתפקודי הכבד , קרוב לודאי נובעת מההסננה השומנית בכבד והיא דורשת מעקב בלבד, כמו גם המשך איזון השומנים בדם.

10/05/2015 | 12:19 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ציסטות בכבד לרוב אינן משמעותיות ולא דורשות מעקב או טיפול. ההפרעה בתפקודי הכבד קרוב לודאי נובעת מהסננה שומנית ולכן דורשת מעקב וטיפול.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב