בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/04/2015 | 11:32 | מאת: חיה

בסיום שחרורי מבית החולים המליצו לי על בדיקת MRCP בשל אבנים בכיס המרה ודלקות חוזרות אך לא הסבירו לי כלל מזה הבדיקה ואיך היא מתבצעת?

10/05/2015 | 12:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ההמלצה על בדיקת MRCP נובעת מהצורך לברר האם ההפרעה בתפקודי כבד נובעת ממעבר אבנים קטנות לתוך דרכי המרה. במידה וכן, יהיה צורך לבצע פעולה שנקראת ERCP על מנת לפנות את אותן אבנים מתוך דרכי המרה, וזאת, לפני הניתוח להסרת כיס המרה. מאידך, עם תפקודי הכבד יחזור באופן ספונטאני לתחום הנורמה, ניתן יהיה לוותר על בדיקה זו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב