בדיקה ידנית של הבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/04/2015 | 15:10 | מאת: רוני

דר שלום רב ותודה, בת 60 בריאה ולא נוטלת תרופות. שבוע לפני החג קניתי מצות ואכלתי עד ערב החג כמעט חבילה מצות עם חמאה וריבה ואז החלו לי כאבי בטן נוראיים. (מאז הפסקתי לאכול מצות, אולי אין קשר למצות בכלל). עשיתי בדיקת דם סמוי בצואה יצא בסדר, אולטראסאונד בטן שכולל כבד, טחול, כיס מרה, כליות, לבלב, אאורטה בטנית הכל בסדר. הרופאה המליצה לי לעשות קולונסקופיה ואני מתה מפחד מהבדיקה הזאת. עשיתי אותה פעם אחת לפני 15 שנה ומפחיד אותי. אותה רופאה, לא הבנתי למה אחרי שעשו לי אולטראסאונד החליטה גם לבדוק אותי ידנית בבטן במימוש ועשתה את זה מאד מאד חזק. שאלתי: האם ממישוש חזק מאד, לחיצות כאילו ניסתה עם האצבעות לתפוס איברים (מוזר לי) יכול להיגרם נזק לאיברים בבטן שכן אחרי שיצאתי ממנה כאבי הבטן חזקים יותר מכפי שהיו כשבאתי אליה. תודה על תשובתך הכנה. דפנה

07/05/2015 | 18:48 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

קולונוסקופיה אדם ללא סיפור משפחתי של שרטן המעי הגס או פוליפים , צריך לעשות אחת ל- 10 שנים.היות וכבר עברו 15 שנה עליך לחזור על הבדיקה וזאת לצורך גילוי מוקדם של פוליפים אשר עלולים לההפך לסרטן במידה ולא מתגלים בזמן. מלחיצות בבדיקת רופא לא יכול להגרם נזק פנימי, אך יתכן שהרופאה ניסתה לבדוק אם יש גוש בחלל הבטן. לא צריך לחשוש מהבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב