שומנים בדם

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/04/2015 | 18:02 | מאת: אבירם. נ

שלום!! אני בן 47. בבדיקות הדם שלי בשנים האחרונות נמצא כי כמות הטריגלצרידים הם: 350-400 . רופא המשפחה נתן לי תרופה בשם בזפיברט 400 להורדת השומנים בדם. כמו כן, בבדיקת CT לאחרונה נמצא כי יש לי אבן יחסית גדולה בכיס המרה, ללא חסימות. איני סובל מכאבים כלל . בעלון התרופה כתוב :שאין להשתמש בתרופה אם אני סובל ממחלה בכיס המרה עם או ללא אבנים(אחד מ-8 האופציות המוזכרות). האם להמשיך לקחת את התרופה? האם תהיה השפעה על האבן בכיס המרה? אודה על תשובתך שאלתי

07/05/2015 | 18:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

את התרופה מומלץ להמשיך לצורך איזון השומנים בדם. כרגע אין אינדיקציה לניתוח כיס מרה בהעדר סימפטומים. האם הטיפול ישפיע על העלמות האבנים? אני מסופק.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב