פוליפים ואבן בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/03/2015 | 22:33 | מאת: בת 32

שלום רב, לפני כשנה וחצי נמצא פוליפ בכיס המרה בגודל 5 מ"מ.כעת,עשיתי בדיקת US חוזרת ונמצא שלא דובר בפוליפ אלא באבן בגודל 4 מ"מ ובנוסף לכך עוד 2 פוליפים שהגדול ביניהם בגודל 3 מ"מ. טרם חזרתי לרופא הכירורג עם התשובות אך נאמר לי על ידי הרופא שביצע את האולטראסאונד שכרגע יש להיות במעקב בלבד.,ולחזור על הבדיקה בעוד שנה. רציתי לדעת מה ההשלכות של הממצאים ושל העובדה שיש גם אבן וגם פוליפים?אינני רוצה לעשות ניתוח....כמו כן במידה ואכנס להריון בקרוב האם זה מסוכן? תודה מראש!

28/03/2015 | 22:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מסכים עם ההמלצה של רופא המשפחה, אין צורך בכל התערבות ואף לא מעקב.

18/08/2018 | 15:28 | מאת: איריס איפרגן

שלום לפני השלושה חודשים בבדיקת אולטרסאונד התגלו אצלי בכיס המרה פוליפ בגודל4 מ''מ ואבנים אין לי כאבים. הייתי את אצל כירורג שהפנה לבית חולים לניתוח ושם רופא אמר לי שאמתין עד שהפוליפ יגדל. ואז נעשה ניתוח. האם זה. רצויי. או מומלץ ניתוח שמעתי שיש אפשרות. לעשות לעשות ,m.r אם אר אי. תודה מה תגובתך תודה

שלום אני ממליץ לך לבוא להבדק במרפאת ניתוחי כבד לבלב בבלינסון יש לערוך ברור חלביות בטוחים שלא מדובר בגידול סרטני. רב הסיכויים שזה רק פוליפים אבל זה דורש התייחסות מעמיקה ומעקב

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב