כיס מרה מנופח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/03/2015 | 11:48 | מאת: יניב בן 31

שלום, לאחר אשפוז של יומיים עקב כאבי תופת בצד ימין בטן עליונה , נמצאו ממצאים של דלקת כיס מרה Us בטן - כיס מרה מנופח, דופנו מנופח , נוזל סביבו, לא הודגם אבנים ומשקע בתוכו. הרופאים במיון המליצו לי לבצע ניתוח להסרה. מכיון שהכיס חיוני לגוף ויש לי בעייה של כבד שומני ,המליצו לי לשתות תרופה בשם colestid מבית פייזר. נאמר לי שהוא מנקה את כל החולות והמשקעים שנוצרו בכיס מרה בכדי להימנע מניתוח. האם זה נכון? והאם יש לזה השלכות או תופעות לוואי כגון אין אונות וכדומה... תודה רבה,

28/03/2015 | 22:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ממליץ לך לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה, ולזנוח את הטיפולים האלטרנטיבים. אלפי אולי מאות אלפי אנשים מסתובבים ללא כיס מרה, אין שום עדות בספרות לבעיה משמעותית בעקבות ניתוח זה, אבל בהחלט הזנחה וניתוח מאוחר מחוסר ברירה עלול להיות ניתוח מסובך עם סיבוכים פוטנציאלים משמעותיים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב