אמנון ותמר 9 נתניה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/03/2015 | 11:22 | מאת: גיל

עשיתי בדיקה u/s ממצאים ..הסננה שומנית בדרגה בינונית .באונה השמאלית איזור היפןאקוגני .4 סמ ..פוקאל ספרינג ממצא כבדי אחר .הסבר קצר בבקשה ..אני בן 54 שמן ..בערך 138 קילו 190 גובה ..תודה והמשך יום טוב .גיל

19/03/2015 | 17:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

focal sparing מתיחס לפיזור לא הומוגני של השומן בכבד ובכך עלול ליצור אזורים המדמים גוש בתוך הכבד. הדבר מתאים לאדם עם עודף משקל וכבד שומני. למען וודאות האבחנה ממליץ לחזור על בדיקת ה- US בעוד 3-4 חודשים.

20/03/2015 | 08:25 | מאת: גיל

העם הכאבים שיש לי במותן בטן בצד . זה מהשומן בכבד .. רק שאני שוכב במיטה ומנסה להסתובב . ולפעמים תופס אותי כאבים לכמה דקות . שלא יכול לזוז . ומשתחרר. והעם זה התחלה של ממאיר בכבד ..תודה על התשובה הקודמת עזרה לי מאוד בהבנה הנקרא ..גיל

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב