פוליפ בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/03/2015 | 09:39 | מאת: סימה

שלום רב אני בהריון בשבוע 29 3 בשבוע האחרון היה לי התקף כאבים בצד ימין שבעקבות זה פניתי לחדר המיון התגלה ממצא בכיס המרה ולאחר עוד אולטראסרונד שביצעתי גילו ממצא בגודל 0.44 ס"מ החשוד כפוליפ בכיס המרה . מה ניתן לעשות במצבי? איך ניתן למנוע כאבים מיותרים? והאם זה בטוח צריך ללכת לתהליך ניתוחי?

12/03/2015 | 12:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מאוד לא סביר בעיני כי הפוליפ הנ"ל הוא מקור הכאב שהיה לך. הממצא לכשעצמו אינו מהווה סיבה לניתוח. יש לוודא שאין מדובר באבנים בכיס המרה. כ"כ ממליץ לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב