ALKP גבוהה לאורך השנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/03/2015 | 18:07 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 22 חייל משוחרר כחצי שנה, בשבוע שעבר היתה לי הקאה דמית (קודם כל היה רק דם.. אדום וסמיך ולאחר מכן עוד הקאה של קיא עם דם), מאוד מאוד נלחצתי והלכתי במיון, במיון עשו לי זונדה כדי לוודא שאין דם בקיבה (לא היה) ובדיקות דם + צילום חזה ובטן ולאחר מכן שחררו אותי לבית. מהסתכלות בבדיקות הדם שמתי לב שערך הALKP היה גבוהה, מהסתכלות נוספת בתוצאות ה ALKP שלי לאורך השנים כבר מגיל קטן, הוא תמיד היה מעל הנורמה, למעשה לא היתה אפילו בדיקת דם אחת שעשיתי ובה ה ALKP שלי היה תקין. 02-11-2010 - 175 03-05-2011 - 142 (GGT,GPT תקין) 26-10-2011 - 144 (GGT,GPT תקין) 17-02-2015 - 135 (GGT תקין) אציין שמשפחה שלי (מצד הסבא + האחים למחצה של אבי היו מספר מקרים של שחמת הכבד ו3 אחים של אבי נפטרו מהמחלה) אני קורא בלי הפסקה באינטרנט ומאוד לחוץ, אילו בדיקות עלי לעבור והאם הגיוני שההקאה הדמית היתה משהו חד פעמי שלא קשור לערכי הכבד?

12/03/2015 | 12:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, ערכי הפוספטזה הבסיסית בירידה לאורך השנים.הערכים הגבוהים בשנים קודמות יכולות להיות קשורות לתהליך הצמיחה של הגוף בגיל ההתבגרות. את עיניין ההקאה הדמית, אם אכן הייתה אמיתית, ולא דימום במקורו בלוע או בפה, יש לברר דרך גסטרואנטרולוג, וקרוב לודאי שיהיה צורך בבדיקת גסטרוסקופיה. מכאן ועד לאבחנה של שחמת כבד הדרך ארוכה. תתחיל עם תור לגסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב